APIARDEAL = APICULTURĂ, ALBINE, CEARĂ, MIERE, PROPOLIS, RAME, STUPI, FAGURI, APICULTORI...  
poza

Utile > Turta din pastă de zahăr pudră și miere

Turta din pastă de zahăr pudră și miere

     Această turtă, care este ușor de preparat și administrat, este un produs cu mare eficiență, fiind consumat cu plăcere de către albine, ea fiind ideală pentru hrănirile de stimulare sau de salvare a familiilor rămase fără provizii în timpul iernii sau primăverii.

     Se va folosi la prepararea sa un zahăr pudră de calitate, iar mierea provenită de la familii sănătoase, să nu fie cristalizată.

     Preparare: Se amestecă la rece 4 părți de zahăr pudră cu o parte miere (puțin încălzită în prealabil). Se frământă energic, trebuind să rezulte o pastă de consistența aluatului. Dacă pasta este prea tare, se adaugă miere, iar dacă este prea moale se mai pune zahăr pudră. Pentru o mai buna invertire a zahărului este recomandat să se adauge și 1-2 g sare de lămâie la 1 kg de pastă.

     Administrare: Pasta se administrează sub formă de turte a 0,25 - 1 kg, puse pe folii de plastic găurit, tifon, farfurii de plastic de unică folosință, etc., deasupra ramelor, unde albinele au acces direct. Se poate folosi în tot timpul anului, în toate cazurile, mai puțin la hrănirea de completare.

     În această pastă se pot îngloba: polen, înlocuitori de polen, ceaiuri medicinale, Protofil, medicamente, s.a.m.d.

google.ro google.ro youtube.com gmail yahoomail facebook.com