APIARDEAL = APICULTURĂ, ALBINE, CEARĂ, MIERE, PROPOLIS, RAME, STUPI, FAGURI, APICULTORI...  
poza

Utile > Turta din miere și polen

Turta din miere și polen

     Această turtă este cea mai la îndemână turtă proteică făcută acasă. Cele două produse trebuie să fie sterile, pentru a preveni contaminarea cu spori de nosema și loca.

     Se va folosi numai polen proaspăt recoltat, în seara când se ia polenul din colectoare se amestecă imediat cu miere (aproximativ 20% polen), apoi se duce amestecul într-un loc răcoros și ferit de lumină, unde se omogenizează zilnic. În circa două săptămâni produsul devine omogen putând fi astfel pus în pungi a câte 500 de grame, unde este lăsat să cristalizeze mierea. După cristalizare se întind pungile pentru a obține plăci de hrană groase de circa 1 cm, care să încapă în momentul administrării între spetezele superioare ale ramelor și podișor.

     Turta de miere și polen se administrează după efectuarea zborului de curățire, de obicei în a doua jumătate a lunii februarie.

google.ro google.ro youtube.com gmail yahoomail facebook.com