IP: 172.70.35.8

Web design
Curs HTML
Tutorial CSS
Drogoreanu C.
DynamicDrive.com
Free Web Templ.
JavaScript Kit
youtube
Linkuri
XAMPP
Linux Online
Linux.com
Kernel.org
GMail.com
Yahoo.Mail.com
ziare

Distribuţii

    O distribuţie Linux este un sistem de operare construit din nucleul Linux (kernel) şi o serie de pachete asortate, precum Sistemul de Ferestre X şi software din proiectul GNU.
    Pentru că nucleul şi pachetele software sunt în mare parte, dacă nu în întregime, software liber, distribuţiile Linux există într-o mare varietate de forme, de la desktopuri complete şi servere la sisteme de operare minimale ce rulează pe dispozitive embedded sau sunt capabile să pornească de pe o dischetă.
    În prezent există peste trei sute de distribuţii Linux care sunt dezvoltate activ. Distribuţiile pot intra în două categorii: cele susţinute de firme, precum Fedora (Red Hat), SUSE Linux (Novell), Ubuntu (distribuţiile Linux) Canonical Ltd. şi Mandriva Linux şi distribuţii dezvoltate de comunităţi, precum Debian şi Gentoo sau de entuziaşti, ca de ex. Nimblex sau Slax.
    Cea mai veche distribuţie linux care este încă activă se consideră a fi Slackware, susţinută de dezvoltatorul său, Patrick Volkerding, ajutat de o echipă restrânsă de entuziaşti.

    LiveDistro sau Live CD reprezintă denumirea generică dată sistemelor de operare realizate să fie executate la boot-are, fără ca acestea să fie instalate pe hard disk. Acestea sunt stocate pe medii bootabile, cum ar fi CD-ROM (Live CD), DVD (Live DVD) sau USB flash drive (Live USB).

Vom prezenta în aceste pagini o parte din cele mai utilizate distribuţii linux, după cum urmează:

Distribuţii live

Distribuţii instalabile pe hard disc

Distribuţii unix
           eXTReMe Tracker